Saradnja Srbije i Kine u velikom usponu

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saradnja Srbije i Kine u velikom usponu"

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnicima kineske Narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama na čelu sa zamenikom predsednika Song Đing Vuom i istakao da je međusobna saradnja dveju država u velikom usponu.
"U Srbiji je Kina počela sa investiranjem u infrastrukturu, auto-puteve, potom je usledila i uspešna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privatizacija Železare u Smederevu", rekao je Tomislav Nikolić.

Naveo je da je kineska kompanija "Zijin" jedna od zainteresovanih za strateško partnerstvo za RTB Bor i podsetio da je danas potpisan sporazum za izgradnju fabrike automobilskih guma "Šandong linglong" u Zrenjaninu, piše u saopštenju.
"U Srbiji su svi svesni koliko je bitna saradnja sa Kinom i drago mi je da polako počinje da se ostvaruje moja ideja da Kina proizvodi u Srbiji", istakao je Nikolić.
Ukazao je da Srbija sebe svrstava u najveće prijatelje Kine.
"Sve dok ima mudrosti u srpskom narodu, Kina će biti naš prijatelj", rekao je Nikolić.
Song Đing Vu je rekao da je potpisivanjem izjave o uspostavljanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije 2016. godine stvorena osnova na kojoj se danas odnosi dve države snažno razvijaju.
"Kineska delegacija koju predvodim boravi u Srbiji kako bi nastavila put koji ste vi i predsednik Kine Si Đinping postavili kao novi put saradnje naših dveju država", rekao je Song Đing Vu.
Smatra da Srbija ima veliki potencijal za brz razvoj u svim oblastima i da kineski privrednici imaju interes da učestvuju u privrednom razvoju Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.