SPS: Dogovor o novoj većini u NS

Izvor: B92, 30.Avg.2012, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS: Dogovor o novoj većini u NS

Novi Sad -- Postignut je dogovor o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čini 42 odbornika, saopštio je Glavni odbor SPS-a u tom gradu.

Novu većinu čine odbornici iz pet odborničkih grupa - "Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić", grupe oko SPS-a, "Svi za Novi Sad", "Novi Sad odmah" i odbornička grupa DSS-a.

U saopštenju novosadskih socijalista se navodi da je posle jušerašnje neodržane sednice gradskog parlamenta bilo jasno da u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštini Novog Sada postoji nova većina.

"U okviru nove većine u Skupštini grada Novog Sada koju čine 42 odbornika, postignut je čvrst dogovor o načinu finansiranja grada, političkoj platforimi, viziji razvoja i principima na kojima će Novi Sad funkcionisati u naredne četiri godine", kaže se u saopštenju SPS-a.

Kako se dalje navodi, novi gradonačelnik Novog Sada biće predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad Miloš Vučević, njegov zamenik biće predsednik GO DSS Borko Ilić, dok će predsednik Skupštine grada biti predsednik novosadskih socijalista dr Siniša Sević, a njegov zamenik dolazi iz grupe građana Dveri Novi Sad Miroslav Ilić.

"Uvereni smo da će ljudi koji će u narednom periodu upravljati Novim Sadom od našeg grada ponovo napraviti lidera među gradovima Srbije i mesto poželjno za investicije i bezbedan i pristojan život svih naših sugrađana", kaže se u saopštenju.

Portal 021 piše i da je buduća vlast sinoć podelila upravljanje javnim preduzećima, s tim da pregovori još traju. Pre toga bilo je dogovoreno da naprednjaci uzmu ZIG, Urbanizam, Poslovni prostor, Spens, Put, Dom zdravlja i Novosadska televizija. Socijalistima ostaju Toplana, Parking servis i Apotekarska ustanova Novi Sad. Koalicija SPO-RDS preuzima Vodovod, Čistoću, Gradsko zelenilo i GSP. DSS-u pripadaju Lisje, Tržnica i Radosno detinjstvo, a Dverima Informatika i Stan, piše 021.

Sastanak pet odborničkih grupa - "Pokrenimo Novi Sad -Tomislav Nikolić" ( na čijem čelu je SNS), SPS-a, "Svi za Novi Sad", (koju čine odbornici SPO i Romske demokratske stranke), "Novi Sad odmah" (u čijem sastavu su odbornici grupe građana, Dveri Novi Sad i jedan odbornik "Nijedan od ponuđenih odgovora") i odbornička grupa DSS-a, održan je sinoć u prostorijama SPS-a gde je i postignut ovaj dogovor o novoj većini u gradskom parlamentu Novog Sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.