SDS: Imenovanje Nikolića je kršenje zakona

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Imenovanje Nikolića je kršenje zakona

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je večeras da imenovanje Tomislava Nikolića na mesto predsednika Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom predstavlja kršenje zakona.

Ta stranka je u saopštenju ocenila da to imenovanje predstavlja samo "jedan u nizu dokaza da za ovaj režim zakon i institucije nemaju nikakav značaj" i da se ponašaju kao da je "država njihovo privatno vlasništvo".

"Vlada u ostavci, odnosno u tehničkom mandatu, po zakonu može da obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samo tekuće neodložne poslove, u šta svakako ne spada formiranje nove kancelarije i imenovanje Nikolića na novu funkciju", naveo je SDS, čiji je lider Boris Tadić.

Ta stranka je od tehničkog premijera Ivice Dačića zatražila da objasni javnosti kako to imenovanje Nikolića spada u tekuće neodložne poslove ili da preuzme odgovornost za spremnost da "bahato prekrši zakon".

Nikolić je potvrdio ranije danas u Kragujevcu da ga je Vlada Srbije danas postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SDS: Imenovanje Nikolića je kršenje zakona

Izvor: B92, 07.Jun.2017

Beograd -- SDS ocenila je da imenovanje Tomislava Nikolića na mesto predsednika Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom predstavlja kršenje zakona...Ta stranka je u saopštenju ocenila da to imenovanje predstavlja samo "jedan u nizu dokaza da za ovaj režim zakon i institucije nemaju nikakav značaj"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.