Razgovarali Meri Vorlik i Tomislav Nikolić

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovarali Meri Vorlik i Tomislav Nikolić

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa američkom ambasadorkom u Beogradu Meri Vorlik

BEOGRAD - Američka ambasadorka u Beogradu Meri Vorlik sastala se sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

U ambasadi nisu želeli da otkriju detalje o tom susretu, ali su na pitanje o formiranju vlade Srbije rekli da Vašington smatra da od brzine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << formiranja vlade zavisi i početak rada na prioritetima.

"Što pre Srbija formira vladu, to će pre moći da počne da radi na prioritetima koji će, nadamo se, uključiti napredak Srbije prema članstvu u EU, kao i napredak u dijalogu između Beograda i Prištine", navodi se u pisanom odgovoru američke ambasade.

Kako je saopšteno, ambasadorka Vorlik, kao i ostali zaposleni u ambasadi SAD, redovno se sreću sa svim političkim liderima, kao i predstavnicima vlade, civilnog društva i poslovnog sektora, kako bi razgovarali o pitanjima koja su od zajedničkog interesa.

Inače, posle pobede u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja Nikolić se sastao sa ambasadorima više evropskih zemalja.

Nikolić je razgovarao sa ambasadorima Ruske Federacije Aleksandrom Konuzinom, Belorusije Vladimirom Čuševim, Italije Armandom Varikiom, kao i češkom ambasadorkom Hanom Hubačkovom.

Novoizabrani predsednik se sastao i sa ambasadorom Nemačke Volfgangom Masom i sa ambasadorom Slovačke Janom Varošom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.