Radomir Marković traži pomilovanje

Izvor: B92, 18.Nov.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Marković traži pomilovanje

Beograd -- Bivši načelnik Resora državne bezbednosti Radomir Marković podneo zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, potvrđeno u Predsedništvu za B92.

Ministarstvo pravde i državne uprave je, shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga Predsedništvu, potvrđeno je za B92 u tom ministarstvu.

Prema zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kog predsednik mora da odgovori na Markovićev zahtev. Zakon takođe ne ograničava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko puta neko može da traži pomilovanje.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Prethodnih dana beogradski mediji prenosili su nezvanične informacije da su istražni organi ponudili Markoviću kaznu od 15 godina zatvora umesto 40 za ta dela, ako progovori o ubistvima iz vremena Slobodana Miloševića, kao što je ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

List Danas je danas objavio da je Radomir Marković razgovarao o ubistvu Slavka Ćuruvije sa istaknutim tužiocem i visokim obaveštajnim zvaničnikom prethodne vlasti.

Prethodno je list Politika objavila da je Marković iz zatvora poslao poruku da će "Srbija biti na kolenima" ako objavi saznanja iz vremena kad je bio na čelu te službe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radomir Marković podneo zahtev za pomilovanje

Izvor: Blic, 18.Nov.2013

Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RBD) Radomir Marković podneo je zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. ..Ministarstvo pravde i državne uprave je shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga Predsedništvu...Prema zakonu o pomilovanju,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.