Rade Bulatović postao ambasador

Izvor: B92, 24.Maj.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Bulatović postao ambasador

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je Radeta Bulatovića za ambasadora Srbije u Ukrajini, a Vladimira Ćurgusa za ambasadora u Bugarskoj.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Zoran S. Popović je opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Rumuniji, Gordana Vidović sa dužnosti ambasadora u Argenitini, Čedomir Radojković sa dužnosti ambasadora u Kraljevini Holandiji i Feodor Starčević sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dužnosti šefa stalne misije Srbije pri UN u Njujorku.

Podsetimo, bivši šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović vratio se u Ministarstvo spoljnih poslova u novembru 2012. Tada je saopšteno da će obavljati dužnost šefa Odseka za pokret nesvrstanih.

Bulatović je početkom devedesetih radio u MSP, bio je vicekonzul u Rimu, a službovao je i diplomatskom predstavništvu SRJ u Turskoj. Od novembra 2000. do marta 2003. bio je savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice.

Posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003, u toku policijske akcije "Sablja", bio je uhapšen pod sumnjom da je povezan sa glavnim organizatorima ubistva premijera. Ta sumnja nije dokazana, pa je nakon tri meseca provedena u pritvoru, pušten na slobodu.

U martu 2004. godine imenovan je za direktora BIA Srbije, nekadašnje Službe državne bezbednosti.

Ostavku na to mesto podneo je 8. jula 2008. godine, dan posle formiranja nove vlade Srbije premijera Mirka Cvetkovića.

LDP: Sramna odluka

U saopštenju LDP navodi se da je sramna odluka vlasti da za novog ambasadora Srbije u Ukrajini imenuje Radeta Bulatovića, čoveka koji je hapšen u policijskoj akciji „Sablja“, u kojoj su privedene ubice premijera Zorana Đinđića.

"Vladajuća koalicija je ovakvom odlukom još jednom pokazala svoj pravi karakter, nastavljajući da u javni život vraća najmračnije i opskurne likove iz režima Vojislava Koštunice. Ništa drugo se i ne može očekivati od vlasti koja se prvo u pravosuđu obračunala s onima koji su imali hrabrosti da na najstrože zatvorske kazne osude ubice prvog demokratskog premijera Srbije. Vlast ovakvom odlukom pokazuje i šta podrazumeva pod toliko puta najavljivanom modernizacijom zemlje. Na sudijska mesta vraćeni su ljudi koji su predmete godinama držali u fiokama, a očigledno je sada došlo vreme i da oni koji su ih zadužili u prošlosti budu nagrađeni".

Rade Bulatović je za vreme dok je bio na mestu direktora Bezbednosno informativne agencije, aktivno učestvovao u opstrukciji procesa ubicama Zorana Đinđića, sastajao se sa prvoptuženim za to ubistvo Miloradom Ulemekom Legijom u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova, iako je on morao da bude sproveden direktno u Centralni zatvor, a ne da sa najvišim funkcionerima Koštuničine Vlade, dogovara koga će lažno da optužuje i kleveta pred Specijalnim sudom, navodi se u saopštenju Liberalno-demokratske partije.

"Imenovanjem Radeta Bulatovića za ambasadora ove zemlje, aktuelna vlast je pokazala koliko je nesposobna da vodi Srbiju putem evropskih integracija i da modernizuje zemlju i potvrdila da nakon postizanja sporazuma u Briselu i odluke EU o određivanju datuma za početak pristupnih pregovora je neophodno organizovati vanredne parlamentarne izbore.

Srbija nema vremena da čeka. Pogrešna politika koja je godinama vođena danas nam svima ispostavlja račune. Društvu je potrebna vizija, novo, odlučno, hrabro liderstvo, umesto istrošenih fraza, demagogije i ponovnog vraćanja na političku pozornicu onih koje novija istorija ne pamti ni po čemu dobrom".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rade Bulatović postao ambasador

Izvor: Mondo, 24.Maj.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je Radeta Bulatovića za ambasadora Srbije u Ukrajini, a Vladimira Ćurgusa za ambasadora u Bugarskoj...To je objavljeno u "Službenom glasniku Republike Srbije"...Zoran S. Popović je opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Rumuniji, Gordana Vidović sa...

Nastavak na Mondo...

Rade Bulatović ambasador Srbije u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Maj.2013

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je Radeta Bulatovića za ambasadora Srbije u Ukrajini, a Vladimira Ćurgusa za ambasadora u Bugarskoj. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, Zoran S. Popović je opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Rumuniji, Gordana Vidović sa dužnosti ambasadora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rade Bulatović novi ambasador u Ukrajini

Izvor: Akter, 24.Maj.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavio je Radeta Bulatovića za ambasadora Srbije u Ukrajini, a Vladimira Ćurgusa za ambasadora u Bugarskoj

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.