Pusićeva:Smiriti tenzije sa Srbijom

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusićeva:Smiriti tenzije sa Srbijom

Zagreb -- Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić kaže da se zalaže za nastavak saradnje sa Srbijom i smirivanje napetosti nakon oslobađanja Gotovine i Markača.

"Mi sarađujemo u nizu stvari koje možda u ovome trenutku nisu politički tako vidljive i tako osetljive, ali su važne za dve susedne zemlje", kazala je prva potpredsednica vlade i ministarka spoljnih poslova i evropskih integracija Vesna Pusić u izjavi za novinare, na marginama četvrtog Foruma civilnog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapadnog Balkana.

Povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koju su preneli beogradski mediji, da odnosi Srbije s Hrvatskom ne idu na dobro, ona je kazala da nas istorija uči da je neobično važno između suseda, naročito, kako je rekla, naših dveju susednih zemalja, držati komunikaciju, kontakte, sarađivati na onim temama na kojima možemo i voditi politički proces, a ne prepustiti sve to stihiji.

Pusićeva se založila za "odgovorno rukovodstvo" u cilju "rešavanja, stišavanja tenzija" i "postizanja onoga što je moguće u datim okolnostima".

Na novinarsko pitanje kako evropski komesar za proširenje Štefan File, koji je danas u Zagrebu, gleda na situaciju u regionu nakon haške presude, Pusićeva je rekla da su svi evropski partneri zainteresovani za to kako presuda koja je izrečena u Hagu utiče na odnose u regionu.

"Hrvatski stav je da bi bilo kakva presuda u Hagu uticala na odnose u regionu, ali je na nama u regionu da sada vodimo prema smirivanju politički osetljive situacije i prema definisanju dalje saradnje, i to već činimo", rekla je Pusićeva.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pusićeva:Smiriti tenzije sa Srbijom

Izvor: RTV Pink, 26.Nov.2012

. . . Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić kaže da se zalaže za nastavak saradnje sa Srbijom i smirivanje napetosti nakon oslobađanja Gotovine i Markača.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.