Pusić: Nikolić nije predmet tužbe

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Nikolić nije predmet tužbe

U procesu po međusobnim optužbama Srbije i Hrvatske za genocid u Hagu, ni u kom smislu se nije govorilo o umešanosti bilo koga iz sadašnjih srpskih vlasti, pa ni Tomislava Nikolića, rekla hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić.

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da se pred sudom u Hagu gde je u toku proces po međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid ni u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojem smislu nije govorilo o umešanosti bilo koga iz sadašnjeg srpskog vođstva za rat 1990-tih, pa tako ni predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"U Hagu se nije govorilo ni u kojem smislu o umešanosti bilo koga iz sadašnjeg vođstva. Govorilo se samo o stavu prema tim događajima nekih ljudi iz sadašnjeg vođstva", rekla je Pusićeva novinarima u Zagrebu.

Pusićeva je, kako su preneli mediji, rekla da "moguća upletenost predsednika Tomislava Nikolića u ratne događaje 1990-ih nije predmet suđenja, niti je to na sudu rečeno".

Prema njenim rečima, važno je naglasiti da se radi o raščišćavanju i odlučivanju o vrlo tragičnim i dramatičnim događajima iz 1990-tih.

"Što se mene tiče, naš posao kao političara je da vodimo politiku današnjice i sutrašnjice, a politiku iz 1990-ih raščišćava sud", poručila je prva potpredsednica hrvatske vlade.

Pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u ponedeljak je počela glavna rasprava po tužbi i protivtužbi za genocid koje su Hrvatska i Srbija, jedna protiv druge, podnele najvišem sudu UN.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pusić: Nikolić nije predmet tužbe

Izvor: RTS, 07.Mar.2014

U procesu po međusobnim tužbama Srbije i Hrvatske za genocid u Hagu, ni u kom smislu se nije govorilo o umešanosti bilo koga iz sadašnjih srpskih vlasti, pa ni Tomislava Nikolića, rekla je hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić. ..Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.