Privrednici iz Srbije i Zambije da se više povežu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici iz Srbije i Zambije da se više povežu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar spoljnih poslova Zambije Hari Kalaba, saglasili su se danas u Beogradu da postoji potreba da se privrednici iz Srbije i Zambije povežu još više, jer to pruža veliku perspektivu za budućnost.

Predsednik Nikolić je istakao da su preduzeća iz Srbije spremna da, kao nekad, ponovo budu konkurentna na afričkom tržištu.

"Danas, kada se mnoge zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u svetu okreću saradnji sa Afrikom jer u tome vide ogroman potencijal, Srbija zna da tamo ima otvorena vrata, tamo ima već dugu tradiciju, ima svoje prijatelje i potpuno smo otvoreni da višestruko unapredimo našu ekonomsku saradnju", rekao je Nikolić.

U saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, navedeno je da Srbija ima mnogo toga da ponudi Zambiji, pre svega na poljima bezbednosti, poljoprivrede i građevinarstva, kao i oko razmene studenata i školovanja dece iz Zambije, posebno u vojnom školstvu.

Ministar Kalaba posebno je istakao da je Zambija zainteresovana da od Srbije uči kako na najbolji način iskoristiti prirodne resurse kojima raspolaže.

Predsednik Nikolić zahvalio je narodu Zambije na principijelnom stavu da se ne prizna jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije i dodao da Zambija može da računa na podršku Srbije u vezi težnji koje ima prema međunarodnoj zajednici, a pre svega prema Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ministar Kalaba preneo je predsedniku Nikoliću pozdrave predsednika Zambije Edgara Lungua i njegov poziv predsedniku Srbije da poseti Zambiju.

Predsednik Nikolić je, zahvalivši, istakao da bi voleo i da predsednik Lungu poseti našu zemlju, kaže se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Privrednici iz Srbije i Zambije da se više povežu

Izvor: Studio B, 16.Apr.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar spoljnih poslova Zambije Hari Kalaba, saglasili su se danas u Beogradu da postoji potreba da se privrednici iz Srbije i Zambije povežu još više, jer to pruža veliku perspektivu za budućnost...Predsednik Nikolić je istakao da su preduzeća iz Srbije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.