Pregovori Nikolić-Jahjaga, de fakto priznanje Kosova

Izvor: S media, 13.Jun.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Nikolić-Jahjaga, de fakto priznanje Kosova

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da bi ideja da predsednik Srbije Tomislav Nikolić vodi pregovore sa Prištinom bila "greška" jer bi njegov sagovornik bila predsednica Kosova Atifete Jahjaga, što bi "na neki način, de fakto ne de jure" bilo priznanje nezavisnosti Kosova.

Stefanović je u intervjuu radiju Dojče vele upitan da li misli da bi Nikolić mogao sam da vodi pregovore i šta bi to >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << značilo, rekao da je bilo takvih ideja i da je mišljenja da bi to bila velika greška jer bi Nikolićev sagovornik bila Jahjaga.

Hodžaj: Sudićemo o Nikoliću po njegovim delima

SAD: Kosovo priznalo manje država

Kosovska Mitrovica: Pretučen monah

"Smatramo da bi to na neki način, de fakto ne de jure, bilo priznanje Kosova kao nezavisne države", rekao je on i dodao da je siguran da Nikolić nije o tome razmišljao kada je nudio tu opciju.

Nikolić, prema rečima Stefanovića, može da zahteva da preuzme odgovornost za pregovore sa Prištinom i da odredi pregovarača, verovatno "nekoga sa Kosova pošto se stalno poziva na to da ti ljudi treba da preuzmu rešavanje tog pitanja".

"Pretpostavljam da je to neko sa severa, verovatno neko od tamošnjih lidera. Međutim ti politički lideri, u najvećem broju slučajeva, ne žele bilo kakav kompromis ili dogovor. Tako da kada čujem takve predloge, imam utisak da se tu ne bi otišlo predaleko i da ti pregovori ne bi doneli bilo kakav rezultat", rekao je Stefanović.

FoNet

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko će voditi dijalog sa Prištinom?

Izvor: Deutsche Welle, 13.Jun.2012

Borislav Stefanović, šef pregovaraškog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom, u intervjuu za DW govori o mogućim promenama u delegaciji Srbije posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika..

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.