Predsednik i premijer o bezbednosnoj i političkoj situaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik i premijer o bezbednosnoj i političkoj situaciji

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, razgovarali su, iza zatvorenih vrata, o bezbednosnoj i političkoj situaciji u Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Sastanak se odigrao u petak, u Kabinetu premijera u Nemanjinoj 11, kako je pisao i Blic, pozivajući se na nezvanična saznanja.

"Teme razgovora bile su bezbednosne pretnje i politička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << situaciju u Srbiji, s tim u vezi", rečeno je Tanjugu u Nikolićevom Kabinetu.

Druge detalje nisu želeli da iznesu, a predsednik Nikolić je, u intervjuu, koji je Kurir juče objavio, izjavio da su razgovarali o stanju u službama bezbednosti.

Nikolić ističe da Vučića niko iz službi bezbednosti nije ranije obavestio da se nešto priprema, te smatra da je neophodno da se zna da li u tim službama postoje strani agenti, koji rade za druge službe.

On je rekao da je sada, posle pronalaska oružja u blizini porodične kuće Vučića, na službama bezbednosti da kažu o čemu se radi,

"Ili da kažu da nisu sposobni da kažu o čemu se radi. Druge nema", smatra Nikolić.

O tome je, kako je rekao, razgovarao i sa premijerom, s kojim će ponovo, najavio je, razgovarati na tu temu posle 12. novembra, kad se obojica vrate s puta.

Nikolić je takođe istakao da je zabrinut za život premijera Srbije Aleksandra Vučića koga su, kako je ocenio, mogli da ga ubiju kao njegovog prethodnika Zorana Đinđića.

Vučić, naglasio je, ne sme da bude sklonjen.

"Ne samo na taj najbrutaliniji način već nikako. Od njega trenutno zavisi sudbina Vlade, koju izvanredno vodi....Ovo što je moglo da se desi Aleksandru Vučiću, to u Srbiji nikad ne sme da se desi. A moglo je da mu se desi da ga ubiju kao Đinđića!", upozorio je Nikolić.

Vučić posle ovih zbivanja, inače, nije tražio dodatno obezbeđenje.

Nadležne bezbednosne službe se nisu oglašavale.

Koliko je poznato, u toku je istraga slučaja oružja u Jajincima, a ministar unutrašnjih poslova je ranije saopštio da su pronađeni DNK tragovi dve, tri osobe, da deo oružja potiče sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, da je utvrđeno da se na prostoru oko porodične kuće Vučića kretalo 97 bezbednosno interesantnih osoba, te da je 37 saslušano.

Posle toga, nikakvih informacija nije bilo, osim različitih spekulacija ko stoji iza svega i ko je zakazao u blagovremenom otkrivanju svih bezbednosnih pretnji.

Vučić: Odgovoriću svima na pristojan način

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se video sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem nakon što je pronađeno oružje nadomak porodične kuće i najavio da će svima koji su pokušali da kriminalizuju njegovu porodicu dati pristojan odgovor.

Vučić je, nakon Samita u Rigi, izrazio uverenje da će nadležni organi uskoro govoriti nešto o ovom slučaju, te dodao da je sastanak sa predsednikom bio nešto normalno i uobičajeno.

"Ja ću nešto iz svog ugla odgovoriti onima koji su se time sprdali, ali i pokušavali da kriminalizuju poštene ljude, valjda polazeći od sebe. Svima ću nastojati da na pristojan način odgovorim", poručio je Vučić u izjavi za RTS.

Vučić je sa zadovoljstvom konstatovao što je kineski prmijer Li Kećijang pomenio pitanje njegove bezbednosti.

"On mene doživljava kao svog prijatelja, a ja jesam pravi prijatelj Kine, poštujem tu zemlju", istakao je Vučić.

Kazao je da ne želi da govori više o pronađenom oružju i da će govoriti tek kada nadležni organi iznesu svoje podatke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.