Predsednik Srbije zove građane da vežu pojas, a vozi se u automobilu bez nalepnice

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije zove građane da vežu pojas, a vozi se u automobilu bez nalepnice

Fotografija službenog automobila predsednika Srbije Tomislava Nikolića na kojem nema zakonom propisane registracione nalepnice objavljena je na Fejsbuk stranici sajta “Moja garaža”. U kabinetu predsednika kažu za “Blic” da oni nisu zaduženi za održavanje vozila, a “Blic” nije uspeo da dobije odgovor ko jeste. Predsednikov automobil snimljen u Kondželju kod Prokuplja

Autor fotografije je ostavio komentar u kojem se osvrnuo na to da predsednik u televizijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reklami skreće pažnju na vezivanje pojasa na zadnjem sedištu, ali da o registraciji ne brine.

Ispod fotografije stoji i potpis da je automobil fotografisan u Kondželju kod Prokuplja, na vidovdanskom saboru.

Tomislav Nikolić vezuje pojas u predsedničkoj limuzini u spotu za bezbednost saobraćaja Saobraćajci kažnjavaju i za sitnice: Za nalepnicu nakrivo kazna 3.000 dinara

U Nikolićevom kabinetu bili su zbunjeni pitanjem koje smo postavili i čak nisu znali da vozilo nije registrovano.

- Automobil nije lično vlasništvo predsednika Srbije. Pozovite Ministarstvo unutrašnjih poslova ili Upravu za zajedničke poslove, mi se ne bavimo održavanjem predsednikovog automobila - rečeno nam je na Andrićevom vencu.

Tomislav Nikolić u kampanji "Vežite pojas"

Iako je jasno da predsednik nije taj koji automobil treba da vozi na tehnički pregled i registraciju, nismo uspeli da dobije odgovor čiji je to posao.

U Upravi za zajedničke poslove nismo uspeli da dođemo do odgovornih, kao ni u MUP-u.

- Vozilo je kupljeno za predsednika Borisa Tadića, a MUP je tek posle izvesnog vremena preuzeo na sebe održavanje. Verujete mi da nisam znao da automobil nema nalepnicu, a čak nisam siguran ni čiji je to propust - izjavio je za naš list jedan od zaposlenih u Upravi za obezbeđenje.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Facebook

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.