Predsednik Srbije u dvodnevnoj poseti UAE

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2016, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije u dvodnevnoj poseti UAE

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa direktorom kompanije „"Mulk Holding" Šadžijem ul Mulkom o saradnji u oblasti investicija a između ostalog je bilo reči o investiciji vrednoj 20 miliona evra, kojom bi se otvorilo novih 100 radnih mesta u Srbiji.

Nikolić je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i UAE izvanredni i da je ekonomski aspekt te saradnje primer za čitav svet, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Vi ste prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije i mi smo veoma zahvalni na tome", rekao je predsednik i dodao da su sinergija srpskog znanja, odličnog geografskog položaja i prirodnih bogatstava sa jedne strane, i iskustva, kao i kapitala koji dolazi iz UAE sa druge, recept za uspeh.

On je dodao da Srbija ima prijatelje u svim delovima sveta.

"Mi smo obnavljali stara i uspostavljali nova prijateljstva i ja sam posebno ponosan na iskreno prijateljstvo sa šeikom i narodom UAE", podvukao je predsednik Srbije.

Direktor kompanije „Mulk Holding" se zahvalio predsedniku na podršci i ličnom zalaganju za realizaciju investicije te kompanije i izrazio nameru da i dalje ulaže u Srbiju.

Multinacionalna kompanija „Mulk Holding", koja zapošljava više hiljada ljudi u 11 zemalja u svetu, posluje u Srbiji preko firme "Alubond Europe" u Banatskom Karlovcu od 2010. godine.

U proširenje proizvodnje i novi najmoderniji pogon za proizvodnju aluminijumskih kompozitnih panela i izgradnju nove fabrike biće uloženo preko 20 miliona evra i zaposliće novih 100 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić u poseti UAE

Izvor: Beta Video, 01.Dec.2016

ABU DABI - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Predsednika je dočekao državni ministar za visoko obrazovanje NJ. E dr Ahmad Belhud. (pokirvalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.