Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Kneževom arsenalu

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Jan.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Kneževom arsenalu

U okviru današnje posete Kragujevcu predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa saradnicima, u pratnji gradonačelnika Radomira Nikolića i predstavnika Univerziteta, obišao je kompleks Kneževog arsenala.

Vojno - tehnički zavod poznatiji kao Knežev arsenal, koji se prostire na više od 50 hektara i 110 000 kvadrata uskoro će dobiti prve stanare - studente Filološko - umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, fakulteta koji sa preko 2000 studenata nema svoj prostor već >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nastavu oraganizuje na više lokacija u gradu. Pored toga, sređivanjem tog, sada napuštenog prostora, koji je grad Kragujevac 2006. godine kupio od “Zastave“ za 180 miliona dinara, vratiće se i lice prestonice odnosno upotrebna namena kompleksa koji se nalazi u sklopu Miloševog venca.

To je, da podsetimo, dogovoreno na prvoj sednici Saveta za realizaciju Projekta revitalizacija “Kneževog arsenala“ koja je 6. febrauara prošle godine održana u Kragujevcu i kojom je predsedavao pokrovitelj projekta predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Reč je o objektu površine 6500 kvadrata koji je pod zaštitom države i koji bi nakon rekonstrukcije u potpunosti zadovoljio potrebe tog fakulteta. Grad će revitalizacijom tog prostora dobiti jednu veoma atraktivnu lokaciju koja bi bila interesantna ne samo za akademske građane nego i za sve posetioce grada kao novo umetničko i kulturno sedište.

Uknjižbom objekata i zemljišta Kneževog arsenala na grad Kragujevac uspešno je završena prva faza projekta revitalizacije nekadašnjeg kompleksa Vojno - tehničkog zavoda. Gradska uprava preuzela je obavezu da u najkraćem roku obezbedi sve uslove za izradu idejnog projekta rekonstrukcije objekta Kneževog arsenala. Kragujevac, svoj budući razvoj prepoznaje u obnovi ovog gradskog prostora i njegovom pretvaranju od svojevrsnog “zabranjenog grada“ unutar gradskog jezgra, do centra znanja, kulture, kreativnih industrija i saveremenog poslovanja.

Na drugoj strani Univerzitet prepoznaje taj prostor kao ambijentalnu sredinu koja će doprineti daljem razvoju umetničkih oblasti, u skladu sa planovima Filološko - umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.