Predsednik Nikolić sutra u Banjaluci

Izvor: Glas javnosti, 25.Dec.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Nikolić sutra u Banjaluci

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće sutra u Banjaluci na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske koji čine predsednici i premijeri.

"Kraj je godine, treba da analiziramo šta smo učinili u tim odnosima, da se dogovorimo za sledeću godinu. Mi prihvatamo sve što piše u Dejtonskom sporazumu, a tamo piše da je RS entitet koji ima pravo da uspostavlja specijalne odnose sa Srbijom", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dodao da ne želi da ti specijalni odnosi sa RS budu deklarativni, već da želi mnogo bolju saradnju sa RS.

"Vi znate da (predsednik RS Milorad) gospodin Dodik i ja nikad nismo bili baš politički na istoj liniji, ali ja sarađujem sa onima koje izabere narod. Ja čak ne mogu da nađem neke greške u vođenju RS. Jednostavno, on to radi dobro, samo što ponekad nije znao kako treba da se opredeli prema političkoj sceni u Srbiji", rekao je Nikolić.

Kako je najavljeno iz pres službe predsednika Srbije, Nikolić će u Banjaluci prisustvovati potpisivanju memoranduma o saradnji Ministarstva pravde RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije. Memorandum će potpisati ministri Nikola Selaković u ime Srbije i ministarke Gorana Zlatković i Lejla Rešić u ime RS. Ovo je prva Nikolićeva poseta Banjaluci od stupanja na dužnost predsednika Srbije. Na sednici Saveta biće i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Pa kad cuvate Dejton, onda cuvajte i Rezoluciju 1244! Samo tako ili propast!

Posetom Republici Srpskoj presednik Nikolic zeli da dokaze da ce Srbija snazno podrzavati Republiku Srpsku stiteci Dejtonski sporazum u kojem je naglaseno da je Republika Srpska entitet u sastavu BiH.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.