Potvrđen interes za razvojem saradnje

Izvor: Akter, 09.Apr.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen interes za razvojem saradnje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom kako bi se dogovorili dalji koraci o mogućnosti izvoza automobila marke fiat na područje Evroazijske ekonomske unije.

Ruska strana je istakla zadovoljstvo povodom najavljenog prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića na svečanosti obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom, 9. maja 2015. godine u Moskvi, navodi se u saopštenju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << spoljnih poslova Srbije.

U razgovoru Dačića i Čepurina je potvrđen obostrani interes za daljim razvojem bilateralne, posebno ekonomske, saradnje i razmenjena su mišljenja oko najvažnijih međunarodnih tema.

Akcenat je stavljen i na pripremu predstojećih poseta na visokom nivou, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bila je i kriza u Ukrajini i uloga Srbije kao predsedavajućeg OEBS, u kontekstu jačanja prisustva ove organizacije na terenu i normalizacije situacije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.