Posthumno odlikovan Stamenković

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posthumno odlikovan Stamenković

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić doneo je danas Ukaz o dodeli odlikovanja, Zlatne medalje za hrabrost "Miloš Obilić", policajcu Miroslavu Z. Stamenkoviću, posthumno.

Stamenković (27) je, podsetimo, stradao pri pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. On je poginuo, braneći svojim životom nenaoružane građane, koji su mogli da se nađu na meti pljačkaša.

Posthumno je odlikovan, kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, zbog ispoljene hrabrosti i dela ličnog herojstva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić posthumno odlikovao ubijenog policajca Stamenkovića

Izvor: Kurir, 17.Dec.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posthumno je Zlatno medaljom za hrabrost Miloš Obilić odlikovao policajca Miroslava Stamenkovića koji je poginuo o vatrenom obračunu s paljčakšima zlatare..BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je danas Ukaz o dodeli odlikovanja, Zlatne medalje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.