Poslanici o amandmanima na set finansijskih zakona

Izvor: NTV.rs, 28.Sep.2015, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na set finansijskih zakona

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na set finansijskih zakona.
Poslanici su u petak započeli 17. vanrednu sednicu u ovoj godini, na kojoj razmatraju izmene zakona o PDV, o hipoteci, o republičkim administrativnim taksama i Predlog zakona o potvrdivanju okvirnog sporazuma o zajmu Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije.
U danu za glasanje o tim zakonskim predlozima, poslanici će se izjasniti i o predlogu predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Tomislava Nikolića da se ponovo odlučuje o Zakonu o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije.
Parlament je taj zakon usvojio 31. jula, a Nikolić je nedugo zatim odbio da ga potpiše, s obrazloženjem da je protivustavan, i vratio ga parlamentu na ponovno odlučivanje.
U međuvremenu, Vlada Srbije je obavestila parlament da je odlučila da odustane od tog zakona i preporučila mu da odluči da ne glasa ponovo o njemu.
Predstavljajući poslanicima paket izmena finansijskih zakona, ministar finansija Dušan Vujović fokusirao se na izmene Zakona o PDV, navodeći da se one donese radi usklađivanja sa propisima EU i stvaranja boljih uslova za poslovanje privrede, te da će stranim kompanijama omogućiti da u Srbiji posluju kao i u EU.
Poslanici opozicije bili su tokom načelne rasprave mišljenja da Vlada Srbije tim izmenama hoće „na mala vrata“ da poveća tu poresku stopu, dok su poslanici vladajuće većine to demntovali, poručivši da izmene seta finansijskih zakona predstavljaju direktan podsticaj poboljšanju poslovnog ambijenta u Srbiji.
Tanjug 28 Septembar 2015 07:25
Foto Tanjug, M. Đoković
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije danas razmatra amandmane na finansijske zakone

Izvor: Capital.ba, 28.Sep.2015

BEOGRAD, Poslanici Skupštine Srbije danas će raspravljati o amandmanima na set finansijskih zakona. Na dnevnom redu sjednice su izmjene i dopune zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) i zakona o hipoteci, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o republičkim administrativnim taksama i Zakon o potvrđivanju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.