Poseta Merkelove podrška evropskom putu Srbije

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Merkelove podrška evropskom putu Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Nemačke Aksela Ditmana

Ditman je izjavio da će saradnja dve zemlje biti koncentrisana na zajednički cilj približavanja Srbije EU i dodao da kancelarka Angela Merkel naredne nedelje dolazi u Beograd u znak podrške evropskom putu Srbije.

Taj cilj je u interesu ljudi u Srbiji, ali i u interesu EU koja bez Srbije nije potpuna, rekao je Ditman.

Nikolić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao da Srbija veliku pažnju posvećuje unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa s Nemačkom, dodajući da visina nemačkih investicija i obim spoljnotrgovinske razmene pružaju razloge za optimizam.

Predsednik Srbije naglasio je da je Srbija odlučna u nameri da se odmah suoči sa najtežum izazovima koji je čekaju na putu ka EU, a to su, kako je dodao, dalje jačanje vladavine prava i pravne države.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.