Porodica pilota Mehića prima orden ove nedelje?

Izvor: Mondo, 04.Maj.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica pilota Mehića prima orden ove nedelje?

Porodica pilota Omera Mehića, koji je stradao u padu helikoptera 13. marta, primiće orden za hrabrost "Miloš Obilić" krajem ove nedelje, tvrdi Televizija N1.

Foto: Tanjug, Srđan Ilić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je porodicama nastradalih pilota nedavno uručio posthumna odlikovanja, a supruga pilota heroja Omera Mehića tada, navodno zbog privatnih obaveza, orden nije preuzela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Kako javlja N1, orden će joj biti naknadno uručen, najverovatnije u petak.

Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama a danas i u medijima se pojavila informacija da je Mehićeva supruga odbila da primi odlikovanje.

Vojni helikopter, koji je prevozio bolesnu bebu, pao je na oko kilometar od beogradskog aerodroma, pored auto-puta.

Svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici, uključujući i bebu staru pet dana, stradale su.

Izveštaji vojnih komisija ukazali su da su procedure kršene, nije poštovana vojna subornicancija, uslovi sletanja bili ispod svakog minimuma, ali da je do pada aviona došlo ljudskom greškom pilota koji su konzumirlai alkohol.

Vazduhoplovni stručnjaci i vojni analitičari jedinstvenog su mišljenja da se u datim uslovima posada ne može okrivljavati za pad letelice a da je istraga komisija bila brzopleta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Porodica Omera Mehića primiće orden do kraja nedelje

Izvor: Blic, 04.Maj.2015

Porodica pilota Omera Mehića, koji je stradao u padu helikoptera 13. marta, primiće orden za hrabrost "Miloš Obilić" krajem ove nedelje, javila je Televizija N1...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je porodicama nastradalih pilota nedavno uručio posthumna odlikovanja, a supruga pilota heroja Omera...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.