Ponosni smo na svoju antifašističku tradiciju

Izvor: Beta, 27.Jan.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponosni smo na svoju antifašističku tradiciju

BEOGRAD, 27. januara 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u ponedeljak da je Srbija ponosna na svoju antifašističku tradiciju u Drugom svetskom ratu i da neće dozvoliti reviziju istorije i relativizaciju ratnih zločina.

"Kao što je jevrejski narod bio predmet stigmatizovanja, tako pojedini istoričari i političari danas, potpomognuti medijima, pokušavaju da bace ljagu na ceo srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << narod", rekao je Nikolić na komemoraciji povodom Medjunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, održanoj na Starom sajmištu kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu.

Nikolić je naveo neki istoričari, potpomognuti svetskim medijima, krivicu za Prvi svetski rat neargumentovano pokušavaju da svale na Srbiju.

"Pozivaju nas da se ostavimo istorije, zaboravimo je i da se okrenemo budućnosti. Ne treba to da uradimo zato što bez istorije nema budućnosti, zato što bez istorije ne znamo ko smo i ne možemo da gradimo budućnost", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je istakao da na zločine poput Holokausta stalno treba podsećati.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.