Pomilovan Vučko Manojlović

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomilovan Vučko Manojlović

BEOGRAD - Vučko Manojlović iz Niša pušten je na slobodu posle 27 godina provedenih u zatvoru, pošto je predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo odluku o njegovom pomilovanju kojom je oslobođen daljeg izdržavanja kazne.Manojlović je u petak 1. februara pušten iz Niškog zatvora pošto ga je pomilovao predsednik Srbije, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i državne uprave.Manojlovića, je gotovo tri decenije proveo u zatvoru zbog otmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i ubistva tužioca u Leskovcu.Najpre je bio osuđen na smrtnu kaznu, a 2002. godine kazna mu je preinačena na 40 godina zatvora.Vučko Manojlović je prvu molbu za pomilovanje uputio sredinom 2006. godine Borisu Tadiću, tadašnjem predsedniku Srbije.Manojlović sve vreme negira izvršenje krivičnog dela.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Leskovac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučko Manojlović: Umreću kao slobodan čovek

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2013

NIKAD nisam gubio nadu da ću umreti kao slobodan čovek! Ovim rečima nas je u svojoj kući u Dobrim Vodama kod Bojnika dočekao Vučko Manojlović (68), čovek koji je 16 godina u zatvorskoj ćeliji čekao izvršenje smrtne kazne, a koji je od petka na slobodi. Slobodu je dočekao zahvaljujući odluci...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.