Pismo Si Đinpinga Nikoliću: Vi ste stari prijatelj kineskog naroda

Izvor: RTS, 30.Dec.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo Si Đinpinga Nikoliću: Vi ste stari prijatelj kineskog naroda

Trenutno odnosi između Kine i Srbije snažno napreduju, što je korisno za oba naroda, navodi se u pismu kineskog predsednika Tomislavu Nikoliću.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga, u kome se navodi da odnosi Srbije i Kine pokazuju snažan napredak.

"Vi ste stari prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj. U Vašem pismu su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << date visoke ocene razvoju kinesko-srpskih odnosa i postignutim pozitivnim rezultatima saradnje između naše dve zemlje u svim oblastima, s čim se potpuno slažem", naveo je Si Đinping, saopštava Služba za saradnju s medijima predsednika.
Si je istakao da pod vođstvom predsednika Nikolića Srbija aktivno reaguje i učestvuje u izgradnji "Jedan pojas, jedan put" i "Saradnji 16+1", što, kako je Si naveo, visoko ceni.
"Trenutno odnosi između Kine i Srbije pokazuju snažnan napredak, što donosi korist i dobrobit za oba naroda. Pridajem veliku pažnju kinesko-srpskim odnosima, i želim da zajedno unapređujemo dalji razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije na sve viši nivo", ukazao je Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SI ĐINPING PISAO NIKOLIĆU: Vi ste moj lični prijatej i stari prijatelj kineskog naroda

Izvor: Kurir, 30.Dec.2016

..."„Vi ste stari prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj U vaššem pismu ste dali visoke ocene o razvoju kinesko-srpskih odnosa i o postignutim pozitivnim rezultatima saradnje između naše dve zemlje u svim oblastima, s čim se potpuno slažžem", navodi se u pismu..Si je rekao da Srbija,...

Nastavak na Kurir...

PORUKA PREDSEDNIKA KINE NIKOLIĆU: Vi ste stari prijatelj kineskog naroda

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2016

Kineski predsednik je ocenio da trenutno odnosi između Kine i Srbije pokazuju snažne trendove, što donosi korist i dobrobit za oba naroda...Predsednik Kine Si Ðinping poručio je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da pridaje veliki značaj odnosima dve zemlje i da želi zajedno sa Nikolićem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.