Pak-Stanković: Nikolić se protokolarno rukovao sa Tačijem

Izvor: Politika, 20.Mar.2013, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pak-Stanković: Nikolić se protokolarno rukovao sa Tačijem

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić protokolarno se rukovao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem prilikom ustoličenja poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, izjavila je juče savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak-Stanković. „Hašim Tači nije jedina osoba sa kojom se predsednik Nikolić rukovao tom prilikom. On se rukovao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsednicima Čilea, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije i premijerom Crne Gore”, navela je Pak-Stanković u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njenim rečima, protokolarnom komunikacijom sa Tačijem predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi sa predstavnikom privremenih institucija iz Prištine.

Predsednik Srbije je u septembru prošle godine medijima preko svoje pres-službe poručio da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće rukovati sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem na zasedanju GS UN. Nikolić je tada rekao da je za njega neprihvatljivo da se rukuje „sa onim za koga se govori da je činio zločine nad Srbima, dok se ne utvrdi da li jeste ili nije”.

P. R.

objavljeno: 20.03.2013.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Nikolić se protokolarno rukovao sa Tačijem

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2013

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić protokolarno se rukovao sa Hašimom Tačijem, tokom neformalnog susreta prilikom ustoličenja pape Franje u Rimu, rečeno nam je u Predsedništvu: - Tači nije jedina osoba sa kojom se predsednik rukovao tom prilikom. On se, između ostalih, rukovao i sa nemačkom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.