Izvor: Blic, 31.Maj.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA "Osećam strah i nadu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u svom prvom obraćanju kao predsednika da oseća strah i nadu pri preuzimanju ove svete dužnosti i obaveze, ali da će raditi na tome da Srbija bude srećnija zemlja i da će u tom poslu dati celog sebe.

- I znam, isto koliko i svaki čovek u ovoj zemlji, da su mi, za to da budem predsednik Srbije, dela potrebna, mnogo više nego reči, i da će ona, konačna, reč, i sud, biti izrečeni, ne danas, nego onog dana kada budem napuštao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovu dužnost, kada budem završio sa ovom najčasnijom obavezom - naveo je Vučić.

On je zahvalo svim prethodnim predsednicima Republike koji su dali svoj doprinos progresu i prosperitetu Srbije, a posebno je odao priznanje predsedniku Nikoliću, "ne kurtoazno, već zbog toga što je imao hrabrosti da podrži najteže, ali jedine celishodne mere koje je Vlada preduzimala na putu oporavka Srbije"

On je rekao da će raditi na tome da Srbije postane bolja, jača, bogatija i srećnija zemlja, a svi mi, zadovoljniji i ostvareniji ljudi.

- Za Srbiju, za njene građane, za budućnost koju treba da osvojimo, moram da dam bukvalno sve, i za to ne mogu, ne želim i neću da dobijem bukvalno ništa, osim suda koji će, o tome šta sam radio, ostati u istoriji - kazao je Vučić i naveo da nekom to izgleda malo, ali za njega je to najveći račun koji ima da položi.

On je rekao da je pred njim da pronađe put, da ide njime, i da ga pokaže drugima.

- Hoću da kažem – koliko god da želim jaku, sigurnu i bogatu Srbiju, ne mogu do nje sam. Potrebna nam je energija, snaga, volja i jasna vizija takve Srbije, u svakom od njenom građaninu, u čitavom narodu koji je, dajući mi ovaj mandat, već odlučio da krene na taj dalek i težak put - kazao je on i naveo da mu je potrebno zajedništvo svih onih kojima je Srbija preča i od ličnih i od partijskih interesa.

- Podeljena i interesima razdrobljena Srbija ne može da stigne nigde. Rasparčana ambicijama, razmeđena sujetama, posvađana oko ideologije, vere, partije, nacije, kluba, ova zemlja, i svaka zemlja, ne radi ništa drugo nego potpisuje večni akt o tome da je zauvek mala, zauvek i u svakom pogledu siromašna, i zauvek oslobođena bilo kakve nade u bolje sutra - poručio je predsednik Srbije i istakao da nema slobode, u podelama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.