PROMOCIJA OFICIRA Sablje za tri najbolje devojke

Izvor: Blic, 12.Sep.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMOCIJA OFICIRA Sablje za tri najbolje devojke

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je na promociji najmlađe kalse oficira uručio tradicionalna vojnička odličja, oficirske sablje, najboljima u rangu.

Najbolje su, prvi put u istoriji srpske vojske tri devojke kojima je Nikolić uručio ta tradiconalna vojnička obeležja, čestitavši im na uspehu.

Najbolja je Bojana Regodić, sa opštim uspeh 9,84, druga u rangu je Jelena Peković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa opštim uspehom 9,74 dok je treća Iva Stanković, koja je postigla opšti uspeh 9,65.

Na svečnosti, ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima voda Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

U vidu Kopnene vojske najbolji je Marko Lakić, opšti uspeh 9,53, a u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Boško Marković, sa opštim uspeh 9,58.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske kademije na svečnosti ispred Doma narodne skupštine su dodeljeni paradni bodeži.

Bojana Regodić rekla je da danas u stroju ponosno stoje časni i humani oficiri, koji će savesno obavljati svoju dužnost i pružati oslonac našem narodu, a svoje znanje i sposobnosti uložiti u očuvanje i napredak društva i države.

- Osećam čast zbog uručene sablje, koja je potvrda rada i zalaganja tokom školovanja. U radu će znanje biti moje oružje, a sablju ću nostiti časno - rekla je Regodić i u ime najmladjih oficira zahvalila profesorima, komandirima i članovima porodice.

Predsednik Nikolić izjavio je da će vojska ostati snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih interesa, a najmlađim oficirima poručio da budućim generacijama ostave Srbiju boljom nego što su je nasledili.

- Mi vama koji dolazite danas, vi onima koji dolaze posle vas, svako odužuje najsvetiji dug - da na dalje čuvanje ostavi Srbiju bolju od one koju je nasledio - rekao je Nikolić na svečanosti.

Nikolić je rekao da vojska s pravom uživa najveće poverenje građana, o čemu svedoči i to što je iz godine u godinu vojna profesija jedna od najpoželjnijih za mlade u Srbiji.

- Ako i posle današnjih predsednika države i vlade na čelo Srbije dodju ljudi kojima je Srbija važnija od svega, više nećemo ratovati i koristićemo vaša znanja za bolji život građana i za sticanje još većeg ugleda u svetu - naglasio je Nikolić.

U narednom periodu, naveo je predsednik, aktivnosti države biće usmerene na očuvanje i povećanje ugleda vojske i vojne profesije.

- Pripadnici Vojske suprotstavljaće se svakoj vrsti ugrožavanja bezbednosti i slobode gradjana. U uslovima složenih bezbednosnih izazova današnjice, vojska će održavati i unapredjivati svoje sposobnosti kako bi bila spremna da oružanu silu kojom raspolaže usmeri na izvršavanje poverenih misija i zadataka - rekao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.