POVERLJIVO Posle taštinog lekara, Nikolić gura i prijatelja

Izvor: Blic, 08.Jan.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVERLJIVO Posle taštinog lekara, Nikolić gura i prijatelja

Tomislav Nikolić je tražio da na mesto načelnika Uprave za vojno zdravstvo bude postavljen njegov lični prijatelj Miroslav Vukosavljević, saznaje „Blic”.

U istom dopisu u kojem je od ministra odbrane Bratislava Gašića zahtevao da načelnik VMA bude Dragan Dinčić, lekar predsednikove tašte, Nikolić je tražio da bude unapređen i Vukosavljević, i to sve mimo odredaba Zakona o Vojsci. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saznajemo, Nikolićev zahtev Gašiću pod oznakom „službena tajna, poverljivo“ upućen je 22. decembra 2015.

- Ministarstvo odbrane predložilo je Nikoliću da načelnik Uprave za vojno zdravstvo bude Uglješa Jovičić. Predsednik se, međutim, nije saglasio i pisanim putem je tražio da to bude Vukosavljević. U dopisu ministru navodi se da je Nikolić tako odlučio. U Zakonu o vojsci, međutim, jasno piše da predsednik države postavlja, unapređuje i razrešava oficire sa činom generala, ali samo na predlog ministra odbrane - objašnjava izvor „Blica”.

Podsetimo, „Blic” je već pisao da je Nikolić na isti način tražio i postavljenje Dragana Dinčića, lekara njegove tašte Milke Ninković, na mesto načenika VMA.

U Ministarstvu odbrane nisu demantovali informacije „Blica”. U izjavi iz pres službe rečeno nam je da se oni u svom radu pridržavaju zakona i ovlašćenja, ali da nisu nadležni da komentarišu i cene rad drugih državnih organa.

- Zakonom su jasno definisane nadležnosti i procedure za postavljenje vojnih lica na formacijska mesta - poručuju iz Ministarstva odbrane.

Pročitajte još:

Razume se i u oftalmologiju

Miroslav Vukosavljević je načelnik Klinike za očne bolesti na VMA od 2005. godine. Poznavaoci prilika tvrde da je godinama blizak prijatelj Tomislava Nikolića.

Ta veza je bila očigledna i na simpozijumu o savremenim trendovima u oftamologiji 2014. godine, čiji je pokretač Vukosavljević, a na kojem je pročitana poruka predsednika Nikolića.

- Razmena iskustava, saznanja i rezultati simpozijuma važne su poruke koje se šalju svetu iz Beograda - poručio je tada Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.