Okrenimo se sebi i budućnosti

Izvor: B92, 21.Nov.2012, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Okrenimo se sebi i budućnosti"

Vršac -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija pred velikim iskušenjima i da zato treba da ostane jedinstvena.

"Insistiram i molim da ostanemo jedinstveni i da se okrenemo sebi i budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je na otvaranju fabrike "Lamp ist" u Vršcu poručio da je na Srbiji da ispuni uslove koje je Evropa postavila svima i da kaže: "Izvolite, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu smo, ako nas hoćete. Ako imate neke nove uslove, onda nas nećete".

Prema njegovim rečima, Srbija ima mnogo da nauči iz prošlosti, a to što prošlost nije iskoristila kao učiteljicu "sada joj se sveti".

Predsednik je naglasio da je Srbija opterećena mnogim problemima i teškoćama, da je neke od tih problema stvorila sama, a da su joj drugi natovareni bez njene krivice.

"Naše je da to ispravljamo, popravljamo i da radimo. Nama na vlasti koji smo preuzeli odgovornost i slavu ostaje da zapošljavamo ljude, a ako u tome ne uspemo, neće nam biti mesta tu gde smo danas", kazao je Nikolić.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio izjavio je da Italija veruje u evropski put Srbije i da Srbija poseduje "sve karte" neophodne da bude članica EU i izgradi bolju budućnost.

On je na otvaranju fabirike u Vršcu rekao da je za Italiju i njenu industriju značajno da postoji vera u Srbiju.

"Italija gleda Srbiju sa velikim prijateljstvom i divljenjem, a naročito državni vrh, koji danas u Vršcu predstavlja predsednik Tomislav Nikolić. Smatramo da Srbija ima veliku budućnost u Evropskoj uniji", kazao je Varikio.

Prema njegovim rečima, prisustvo predsednika Nikolića na otvaranju nove fabrike u Vršcu ukazuje na to da Italija i Srbija imaju zajedničku budućnost.

"Italija veruje u Srbiju na evropskom putu i veruje da Srbija poseduje sve karte kako bi postala protagonista u Evropi i izgradila bolju budućnost", poručio je Varikio.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okrenimo se sebi i budućnosti

Izvor: medio.rs, 21.Nov.2012

Vršac -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se Srbija nalazi pred velikim iskušenjima i da zato treba da ostane jedinstvena.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.