Odnosi Srbije i Angole u usponu

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Srbije i Angole u usponu

Povodom 37. godišnjice nezavisnosti Angole ambsador te zemlje Toko Diakenga priredio svečani prijem, kojem je prisutvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Diakenga ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje u usponu.

Ambasador Angole u Srbiji Toko Diakenga Serao večeras je priredio prijem povodom 37. godišnjice nezavisnosti Angole ocenivši tom prilikom da su bilateralni odnosi dve zemlje u usponu, sa tendencijom da dostignu nivo pre ratnih sukoba koji su devedesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godina zahvatili zemlje bivše Jugoslavije i Angolu.

Prijemu u hotelu "Hajat" prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. 

Ambasador Serao je u izjavi agenciji Tanjug kazao da su odnosi Angple sa nekadašnjom Jugoslavijom bili na veoma visokom nivou, s obzirom na to da je, kako je podsetio, Jugoslavija bila među prvim zemljama koja je podržala nezavisnost Angole 1975. godine.

On je podsetio da je Jugoslavija devedesetih  godina bila poprište ratnih sukoba, dok je u Angoli besneo građanski rat, tako da su u tom periodu odnosi dve zemlje stagnirali.

"Mi se sada trudimo da dostignemo nekadašnji nivo odnosa sa Srbijom",rekao je Serao, dodajući da brojne investicije srpskih kompanija u Angoli imaju ključni značaj za razvoj te zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.