Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama pisao Nikoliću

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri uputio je, u ime predsednika Baraka Obame, pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, u kome se naglašava da američko-srpski odnosi jačaju i da su na uzlaznoj putanji.

Sjedinjene Američke Države su, kako se ističe, saglasne sa ocenom predsednika Nikolića da se uloga Srbije, kako regionalno, tako i globalno, umnogome izmenila poslednjih godina.

U pismu se, takođe, naglašava i uloga srpskog predsedavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << OEBS-u i navodi da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odlučnost naše zemlje da podrži principe iz Helsinkija i tokom perioda ukrajinske krize.

Na globalnom planu, doprinos mirovnim misijama u Africi i na Bliskom Istoku pokazuju predanost Srbije u davanju podrške mirovnim operacijama širom sveta, navodi se u pismu.

Kako se ocenjuje, podrška globalnoj koaliciji za borbu protiv Islamske države, kao i planovi srpske vlade da krajem aprila održi regionalni ministarski sastanak o učešću boraca u sukobima izvan sopstvene zemlje, svedoči o posvećenosti Srbije suzbijanju ekstremizma i terorizma.

Sjedinjene Američke Države takođe pozdravljaju poslednju uspešnu rundu dijaloga sa Prištinom.

Na kraju, Keri je podvukao, da predsednik Obama ceni "solidarnost Srbije u procesu saradnje naše dve zemlje, kako bi se suočile sa globalnim pretnjama".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obama Nikoliću: Odnosi SAD i Srbije jačaju

Izvor: Blic, 16.Apr.2015

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Džon Keri uputio je u ime predsednika Baraka Obame pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kojem se naglašava da američko-srpski odnosi jačaju i da su na uzlaznoj putanji, saopštila je večeras Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike...Barak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.