Nikoliću dodeljeno kubansko odlikovanje

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikoliću dodeljeno kubansko odlikovanje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kubi, odlikovan je danas najvišim kubanskim odlikovanjem "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci.

Istim odličjem prošle godine su odlikovani predsednici Rusije i Kine. Inače, Nikolića su u Havani dočekali pomoćnik ministra spoljnih poslova Kube Rohelio Siera Dias, ambasadorka Kube u Beogradu Majra Ruiz i bivša ambasadorka u Srbiji, Mercedes Valdes. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Dias je istakao visok stepen saradnje dve zemlje koja posetom predsednika dobija, kako je rekao, jednu novu dimenziju.

U srpskoj delegaciji je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a supruga predsednika Dragica Nikolić posetiće Bolnicu za majku i dete "Ramon Gonzales Coro" i doniraće opremu za bebe, dok će u školi za decu sa posebnim potrebama "Siera Maestra" donirati laptopove, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Iskreno prijateljstvo sa Kubom

Izvor: Akter, 20.Maj.2015, 11:12

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u zvaničnoj poseti Kubi. Nikolić se sreo sa svojim kubanskim kolegom Raulom Kastrom i najvišim zvaničnicima te države

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.