Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićeva čestitka: Trampovu pobedu nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život

Zatražiću od Vlade da pripremi analizu o uticaju pobede Donalda Trampa na našu ekonomiju, investicije i spoljašnji dug, izjavio je predsednik Tomislav Nikolić.

On je naveo da su građani SAD-a na demokratskim izborima i slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika.

- Pobedu Trampa, kome čestitam u ime svih građana Srbije, na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život. Svet se menja, padaju stvorene elite, nema više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga - istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije smatra da su građani Amerike umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju.

- Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog "Kosova", stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji... O tome sam otvoreno govorio i ranije, a sada predviđam da ovakve rezultate možemo da očekujemo na izborima širom Evrope - naveo je Nikolić i dodao da treba da "učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KO JE SVE U SRBIJI ČESTITAO TRAMPU: Šta o njegovoj pobedi misle naši političari (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Nov.2016

Pljušte čestitke upućene Donaldu Trampu, pogledajte u nastavku šta su mu sve poželeli uvaženi građani Srbije...13.09 PRINC ALEKSANDAR ČESTITAO TRAMPU: Došlo je vreme da zalečimo rane podela..- Najsrdačnije čestitam Donaldu Trampu na izboru za sledećeg predsednika Sjedinjenih Država, čemu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.