Nikolić više neće u mercedes

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić više neće u "mercedes"

Kabinet Tomislava Nikolića saopštio je da je odgovor MUP-a povodom kvara na službenom automobilu predsednika pun manjkavosti i neistina.

Kako se navodi, ministarstvo ne odgovara zbog čega je bezbednost predsednika Republike značajno ugrožena činjenicom da od 1071 dana mandata, punih 400 dana zaključno sa današnjim, automobil mercedes S 600 nije u funkciji.

„U odgovoru MUP-a ’Novostima“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govori se o ceni koštanja popravke i novim pneumaticima, a ne govori se o naporima nadležnih službi da se obezbedi sigurnost predsednika Republike, što je klasična zamena teza. Čak i ti pneumatici su trajali nepuna dva dana, do novog kvara, a bilo je potrebno nekoliko meseci da budu nabavljeni“, ističe se u saopštenju.

Osim toga, u saoštenju se navodi da je predsednik Tomislav Nikolić MUP-u uputi opismo u kojem je istakao da ne želi da više koristi taj mercedes jer su česti kvarovi koje nadležni ne otklanjaju u razumnom roku.

Zbog toga, predsednik je istakao da će koristiti sopstveno vozilo.

„Postoji opšte pravilo svugde u svetu, pa i kod nas, da predsednik Republike koristi vozilo sa posebnim stepenom zaštite. S obzirom na to da ne postoji adekvatna zamena za vozilo na raspolaganju predsedniku Srbije sa tim stepenom zaštite, bezbednost predsednika je ugrožena, a Ministarstvo koje je zaduženo za bezbednost ne reaguje na adekvatan način. Čak izjavljuju da nemaju informaciju o bezbednosti predsednika, koju po zakonu moraju imati. Umesto toga, nadležni u tom Ministarstvu se vade na velike troškove, iako je, kako tvrde, tender u toku, pa o ukupnim troškovima ne može biti reči“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, prema njihovim rečima, popravka službenog automobila predsednika Republike koštala bi 12.250.000 dinara, odnosno oko 102.000 evra, od čega najviše otpada na zamenu motora.

„Za motor tog modela automobila, međutim, najviša cena može biti 20.000 evra, što je lako proverljivo ukoliko bilo ko pogleda brojne internet sajtove. Ako je to tako, a očigledno jeste, postavlja se pitanje na šta bi se potrošila razlika od 82.000 evra? Možda na kafu?“, navodi se u saopštenju.

Popravka službenog automobila predsednika Tomislava Nikolića koštaće 12.250.000 dinara, objavile su danas "Večernje novosti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor MUP-a o stanju predsednikovog mercedesa pun neistina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015

Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštio je večeras da je odgovor Ministarstva unutrašnjih poslova Večernjim novostima povodom kvara na predsednikovom službenom automobilu, Mercedesu S 600, pun manjkavosti i neistina...MUP u tekstu "Mercedesu treba motor", ne odgovara na pitanje zašto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.