Nikolić uručuje orden Vansjuu

Izvor: B92, 24.Jun.2014, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić uručuje orden Vansjuu

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas Orden srpske zastave drugog stepena ambasadoua Narodne Republike Kine u Srbiji Džang Vansjuu.

Kako je ranije saopšteno, kineski ambasador orden dobija za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kine.

Predsednik Nikolić uručiće orden na ceremoniji u zgradi Generalnog sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Republike, saopštila je predsednikova pres služba.

Ambasador Džang Vansju je na tu dužnost u Srbiji stupio 2011. godine i tokom svog službovanja je u značajnoj meri doprineo unapređenju odnosa i saradnje dveju zemala na svim poljima.

Tokom mandata ambasadora Džanga realizovana je zvanična poseta predsednika Nikolića NR Kini, avgusta prošle godine, premijeri dve zemlje susreli su se u dva navrata i razmenjene su posete delegacije parlamenata dve zemlje.

Takođe, odobren je povoljni kineski zajam za prvu fazu projekta TE Kostolac, a dogovoreni su i zajednički projekti dve deonice auto puta na Koridoru 11, druge faze TE Kostolac, uz dogovore o modernizaciji srpskih železnica. Ojačana je saradnja u prosveti, kulturi i sportu, a nastavljeno je i upućivanje kineskih donacija Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.