Nikolić u utorak u Sloveniji

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u utorak u Sloveniji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dolazi u četvrtak 8. oktobra u dvodnevnu posetu Sloveniji, na poziv slovenačkog predsednika Boruta Pahora

Cilj posete je jačanje odličnih odnosa Slovenije i Srbije u oblasti politike, privrede i kulture, saopšteno je iz kabineta slovenačkog predsednika.

Najviše pažnje u toku posete dvojica predsednika posvetiće bilateralnim odnosima, proširenju Evropske unije (EU) i situaciji u regionu, posebno u vezi sa migrantskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << problemom.

Nikolić i Pahor otkriće u Sloveniji spomenik Mihajlu Pupinu, srpskom matematičaru, fizičaru i pronalazaču svetskog značaja koji je 1919. na poziv Kraljevine SHS učestvovao na Pariskoj mirovnoj konferenciji i svojom intervencijom pomogao da Slovenija sačuva deo teritorije.

Za života je naučnik postao počasni građanin Bleda, a sada će na Bledu dobiti i spomenik, kopiju spomenika u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Nikolić ide u Sloveniju na poziv Pahora

Izvor: B92, 02.Okt.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dolazi u četvrtak 8. oktobra u dvodnevnu posetu Sloveniji, na poziv slovenačkog predsednika Boruta Pahora...Cilj posete je jačanje odličnih odnosa Slovenije i Srbije u oblasti politike, privrede i kulture, saopšteno je iz kabineta slovenačkog predsednika...Najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.