Izvor: S media, 12.Nov.2012, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u poseti Mađarskoj: Neformalna večera sa mađarskim premijerom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je večeras u dvodnevnu zvaničnu posetu Mađarskoj, a u Budimpešti je, neposredno po dolasku, imao neformalnu večeru sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Nikolić će sutra zvanični deo posete započeti susretom sa predsednikom Janošom Aderom, a predsedniku Srbije će, na Trgu svetog Ðorđa, ispred Palate Šandor u Budimu, biti ukazane najviše državne počasti.

Predsednik Nikolić sutra će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se sastati i sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Koverom i predstavnicima srpske nacionalne manjine. U okviru susreta sa srpskom nacionalnom zajednicom u Budimpešti, predsednik Nikolić će sutra popodne posetiti srpsko obdanište, osnovnu školu, đački dom i gimnaziju "Nikola Tesla", kao i Zemaljsku srpsku samoupravu, srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i Srpski kulturni i dokumentacioni centar.

Uoči dolaska u Mađarsku, predsednik Nikolić je, u intervjuu za budimpeštanski list "Mađar nemzet", poručio da će Srbija nastaviti put ka Evropskoj uniji, uprkos tome što je, pre svega, zbog ekonomske krize, povećan broj evroskeptika.

(Tanjug)

FOTO: AP/Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.