Nikolić u četvrtak na sastanku na Brdu kod Kranja

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2013, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u četvrtak na sastanku na Brdu kod Kranja

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće u četvrtak, 25. jula, na neformalnom sastanku lidera regiona i Evropske unije, u okviru Brdo procesa, na Brdu kod Kranja u Sloveniji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.Na skupu, koji se održava na zajedničku inicijativu predsednika Slovenije Boruta Pahora i predsednika Hrvatske Ive Josipovića, učestvovaće i francuski predsednik Fransoa Oland i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EU. Oland će, prema saopštenju na sajtu francuskog predsednika, 25. jula boraviti u zvaničnoj poseti Sloveniji, u okviru koje će se pridružiti regionalnim liderima, a u njegovoj agendi je i bilateralni susret sa predsednikom Nikolićem. Oland će razgovarati i sa predsednicima Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova. Kako je saopštio kabinet hrvatskog predsednika Josipovića, namera sastanka na Brdu kod Kranja je razmatranje dalje dinamike procesa proširenja EU, pronalaženje kapaciteta za rešavanje otvorenih pitanja unutar samog regiona i definisanje prioritetnih privrednih i infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa za sve zemlje regiona.Sastanak je nastavak neformalnog političkog dijaloga čelnika zemalja regiona i EU na najvišem nivou, koji je dogovoren na radnom doručku predsednika zemalja regiona, održanog u kabinetu predsednika Hrvatske 1. jula, na dan stupanja Hrvatske u EU, podseća se u saopštenju koje je prenela agencija Hina.S druge strane, sastanak na Brdu kod Kranja predstavlja i nastavak inicijative sa sličnim ciljem koju su još 2010. godine pokrenuli tadašnji slovenački premijer, a aktuelni šef države Borut Pahor sa tadašnjom hrvatskom predsednicom vlade Jadrankom Kosor.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Nikolić danas u Sloveniji

Izvor: Danas, 24.Jul.2013, 19:43

Osam predsednika iz regiona Zapadnog Balkana, među kojima i predsednici Srbije i Kosova Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, sastaće se danas na Brdu kod Kranja na neformalnoj konferenciji u sklopu inicijative Proces Brdo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.