Nikolić u Strazburu

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Strazburu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić govoriće na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu. Nikolić se sastao sa predsednikom Parlamentarne skupštine Žan-Klod Minjonom.

Na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) govoriće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji će tokom boravka u Strazburu imati i niz susreta sa zvaničnicima ove organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Šefica delegacije Srbije Aleksandra Đurović smatra da je izuzetno važno što će, u godini kada Srbija obeležava desetogodišnjicu članstva u Savetu Evrope, predsednik govoriti pred poslanicima 47 zemalja - članica te organizacije.

Nikolić se sastao sa predsednikom Parlamentarne skupštine SE Žan-Klod Minjonom, a u toku dana razgovaraće sa zamenicom generalnog sekretara SE, Gabrijelom Bataini-Dragoni.

Predsednik će, takođe, razgovarati sa šefovima političkih grupa u Savetu Evrope, kao i sa gradonačelnikom Strazbura Rolanom Riom.

U državnoj delegaciji, koja prati šefa države u Strazburu, biće između ostalih ambasador Srbije pri Savetu Evrope Zoran Popović i savetnik predsednika Marko Đurić, navela je Služba za saradnju s medijma predsednika Republike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.