Nikolić u Kini sa predstavnicima kompanije Ciđin

Izvor: RTS, 03.Nov.2018, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Kini sa predstavnicima kompanije "Ciđin"

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić se prvog dana posete Kini sastao sa zvaničnicima grada Sjamena. Razgovarao je i sa predstavnicima kompanije "Ciđin", koji su poručili da će kompanija premašiti predviđeni plan investicija u RTB "Bor".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislav Nikolić boravi u radnoj poseti Kini, a prvog dana posete je razgovarao s gradonačelnikom Sjamena Džueng Đijahanom o produbljivanju saradnje grada Sjamena i Srbije, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede, navodi se u saopštenju Saveta.

Gradonačelnik Sjamena istakao je da postoji zainteresovanost kompanija iz Sajmena za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji radi izvoza u Kinu, kao i da će u narednom periodu u Srbiju poslati delegaciju koja će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o konkretnim projektima.
Dvojica sagovornika posebno su razgovarali o akviziciji kompanije RTB "Bor" od strane kineske kompanije "Ciđin", čije sedište je u Sjamenu.
Nikolić, koji je prilikom boravka u Sjamenu obišao i kompaniju "Ciđin", razgovarao je i sa izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora kompanije Čenom Đinghom.
Predstavnici kompanije "Ciđin" zahvalili su Nikoliću na velikoj zasluzi za njihovu odluku da doću u Srbiju kao i na pomoći koja im je pružena kako bi postupak preuzimanja kompanije RTB "Bora" bio uspešan, kaže se u saopštenju.
Dodaje se da je Čen Đingho rekao je da će "Ciđin" ispuniti sva obećanja data srpskom narodu i da će kompanija premašiti predviđeni plan investicija, kao i da neće otpustiti ni jednog radnika RTB "Bora" nakon preuzimanja.
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom će tokom posete prisustvovati prvom sajmu uvoza Kinu (China International Import Expo - CIIE) a razgovaraće i sa zvaničnicima provincija Šandong i Fuđijen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.