Nikolić u Kini od 25.do 29. avgusta

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u Kini od 25.do 29. avgusta

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće, na poziv kineskog predsednika Sji Đinpinga, u Kini od 25. do 29. avgusta.

To će biti prva poseta Nikolića Kini otkako je stupio na dužnost predsednika Republike.

Tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve zemlje dodatno su učvršćeni uspostavljanjem strateškog partnerstva 2009. godine.

U prvih pet meseci 2013. godine robna razmena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iznosila 597.847 dolara.

Sporazum o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u infrastrukturnim projektima iz 2009. dao je podsticaj intenziviranju ekonomskih odnosa, što je rezultiralo i saradnjom na dva kapitalna infrastrukturna projekta u Srbiji - mostu na Dunavu i Termoelektrani "Kostolac".

U oktobru 2011. godine zaključen je Protokol o saradnji EPS i konzorcijuma kompanija CEE i SEG u vrednosti od dve milijarde dolara.

Tokom 2012. godine inicirani su projekti saradnje sa više kineskih kompanija u izgradnji Koridora 11, auto-puta Pojate-Preljina, auto-puta Novi Sad - Ruma - Šabac.

Deseto zasedanje Međunarodnog komiteta za trgovinu i ekonomsku saradnju održano je u Beogradu 5. jula ove godine.

Nikolić je boravio u Kini novembra 2010. godine kao lider Srpske napredne stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Tomislav Nikolić putuje u Kinu

Izvor: Kurir, 19.Avg.2013

PEKING - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće, na poziv kineskog predsednika Sji Đinpinga, u poseti Kini od 25-29. avgusta, saopštio je danas portparol kinsekog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing...To će biti prva poseta Nikolića Kini otkako je stupio na dužnost predsednika Republike...Tradicionalno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.