Nikolić sutra izlazi iz bolnice

Izvor: B92, 23.Apr.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sutra izlazi iz bolnice

Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić namerava da sutra napusti bolnicu, saopštili su lekari. SNS najavljuje dalje akcije.

Član lekarskog konzilijuma koji brine o Nikolićevom zdravstvenom stanju Ljubomir Ilić izjavio je da će Nikolić "po svojoj želji" ostati do sutra u bolnici.

"On će ostati u bolnici do sutra ujutro, kada misli da napusti KBC, ukoliko ne bude komplikacija i provede najveći naš praznik sa svojom familijom", rekao je Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima.

Prema njegovim rečima, Nikolićevo zdravstveno stanje je dobro, štrajk žeđu je potpuno saniran i on unosi dovoljno tečnosti, tako da nema daljih indikacija za hospitalizaciju.

Ilić je rekao da Nikolić nastavlja štrajk glađu, koji ga za sada životno ne ugrožava, ali da bi prve posledice mogle da se manifestuju za nedelju dana, napominjući da bi za mesec dana, ukoliko nastavi štrajk glađu, lider SNS-a mogao biti i životno ugrožen.

"Priželjkujemo da Nikolić prekine štrajk glađu, ali što se toga tiče mi nemamo više medicinskog posla", rekao je Ilić i dodao da nema potrebe za daljom intravrenoznom potporom i da Nikolić može da ide kući i da nastavi sa štrajkom glađu, ili da ga prekine po svojoj želji.

Ilić je podsetio da je Nikolić u bolnicu primljen isključivo zbog saniranja štrajka žeđu, što je do sada, kako je rekao, uspešno okončano i dodao da se konzilijum više neće oglašavati po pitanju zdravstvenog stanja lidera naprednjaka, ukoliko ne bude izričitih zahteva medija.

Oko dve hiljade pristalica SNS juče je na skupu ispred bolnice apelovalo na Nikolića da prekine štrajk. Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je na skupu da će Nikolić sam odlučiti o daljim potezima.

Vučić: Otpor režimu

Dok čekaju da Nikolić izađe iz bolnice, naprednjaci prave plan za dalje akcije. Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić najavljuje otpor režimu svuda i na svakom mestu.

Naprednjaci se pripremaju na put od grada od grada tokom koga će građanima predstavljati svoj program.

Najavljuju i proteste, a prvi će biti već zbog prodaje Telekoma.

Svoje dalje delovanje naprednjaci su saželi u jednu rečenicu: "Otpor režimu svuda i na svakom mestu".

Hakeri, simpatizeri Nikolića, srušili su nekoliko sajtova, između ostalih, Službenog glasnika i Gej-strej alijanse, i ostavili poruku predsedniku Srbije Borisu Tadiću da raspiše vanredne izbore.

Omladina SNS žali se na medijski mrak na internetu i ocenjuje da se na internet prezentacijama domaćih medija uopšte ne objavljuju poruke podrške Tomislavu Nikoliću
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.