Nikolić se sreo sa Meri Vorlik

Izvor: B92, 24.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se sreo sa Meri Vorlik

Beograd -- Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa američkom ambasadorkom u Beogradu Meri Vorlik, potvrđeno je Tanjugu u toj ambasadi.

U Ambasadi nisu želeli da otkriju detalje o tom susretu, ali su na pitanje o formiranju Vlade Srbije rekli da Vašington smatra da od brzine formiranja vlade zavisi i početak rada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prioritetima.

"Što pre Srbija formira vladu, to će pre moći da počne da radi na prioritetima koji će, nadamo se, uključiti napredak Srbije prema članstvu u EU, kao i napredak u dijalogu između Beograda i Prištine", navodi se u pisanom odgovoru Američke ambasade.

Kako je saopšteno, ambasadorka Vorlik, kao i ostali zaposleni u Ambasadi SAD, redovno se sreću sa svim političkim liderima, kao i s predstavnicima vlade, civilnog društva i poslovnog sektora, kako bi razgovarali o pitanjima koja su od zajedničkog interesa.

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland je nakon izbora Nikolića za predsednika izjavila da SAD pozdravljaju činjenicu da je on potvrdio svoju privrženost evropskoj budućnosti Srbije i da ga podstiču na konstruktivnu saradnju sa Kosovom.

"Pozdravljamo činjenicu da je izabrani predsednik Nikolić potvrdio privrženost evropskoj budućnosti Srbije i podstakli smo ga da konstruktivno saradjuje s budućnim srpskim premijerom i vladom radi ostvarenja njihovih evropskih ciljeva, a posebno na održanju regionalne stabilnosti i konstruktivnog rada sa Kosovom", rekla je portparolka Nuland.

Prethodnih dana Tomislav Nikolić se sreo sa većim brojem ambasadora u Srbiji, između ostalog i sa ambasadorima Rusije, Belorusije, Italije, Češke i Nemačke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastali se Tomislav Nikolić i Meri Vorlik

Izvor: Telegraf.rs, 24.Maj.2012

U ambasadi nisu želeli da otkriju detalje o tom susretu, ali su istakli da se ambasadorka Vorlik redovno sreće sa svim političkim liderima, kao i predstavnicima vlade, civilnog društva i poslovnog sektora

Nastavak na Telegraf.rs...

Tomislav Nikolić sa Meri Vorlik

Izvor: RTS, 24.Maj.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa američkom ambasadorkom u Beogradu Meri Vorlik. ..Američka ambasadorka u Beogradu Meri Vorlik sastala se sa novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prenosi agencija Tanjug...U ambasadi nisu želeli da otkriju detalje o...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.