Nikolić se pohvalio: Bilbordom dočekan u Džakarti / FOTO

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić se pohvalio: Bilbordom dočekan u Džakarti / FOTO

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u zvaničnoj poseti Republici Indoneziji, na poziv predsednika te zemlje Džoka Vidoda.

Na zvaničnoj stranici predsednika Srbije na Fejsbuku objavljena je fotografija s aerodroma u Džakarti, na kome je postavljen bilbord sa slikama srpskog predsednika i njegove supruge i predsednika Indonezije Džoka Vidoda i njegove žene.

Uz postavljenu fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše: "Doček predsednika Nikolića i gospođe Nikolić u Džakarti".

Predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Džakarti je dočekao ministar saobraćaja Indonezije Ignasijus Đonan, s kojim je razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu.

Kako je saopšteno iz Nikolićevog kabineta, "u razgovoru je konstatovano da prijateljstvo dve zemlje ima čvrst temelj, još iz perioda Pokreta nesvrstanih", a predsednik Srbije je naglasio da "Srbija čvrsto stoji na putu evrointegracija, ali da intenzivno obnavlja i osnažuje stara prijateljstva širom sveta".

Nikolić je podvukao da Srbija posebno ceni činjenicu da Indonezija podržava njenu teritorijalnu celovitost i suverenitet.

"Odnosi Srbije i Indonezije su izvanredni, ali moramo još više da jačamo potencijale za bolju ekonomsku saradnju", dodao je.

Govoreći o migrantskoj krizi "koja je pogodila Evropu, ali i njene fundamentalne principe" Nikolić je rekao da je "Evropa na velikom ispitu" i da "nije jednostavno napraviti dobar balans između omogućavanja slobode kretanja i zaštite zemalja od terorizma i različitih oblika nasilja".

"Samo zajedničkim snagama i kroz razumevanje može se rešiti taj problem, koji je i dalje konstantna pretnja državama koje se nalaze na migrantskoj ruti", dodao je.

Nikolić je izrazio uverenje da će sutrašnji susret s predsednikom Indonezije Djokom Vidodom dati dodatni impuls dubokom prijateljstvu dva naroda i da će ekonomske i sve druge veze biti intenzivirane.

"Postoje brojne mogućnosti za razvijanje ekonomske saradnje, obrazovanja, kulture nauke i mnogih drugih", naglasio je predsednik Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Ovako su Tomu dočekali u Džakarti!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga stigli su u zvaničnu posetu Republici Indoneziji, na poziv predsednika te zemlje Džoka Vidoda...Na zvaničnoj Fejsbuk stranici predsednika Srbije objavljena je fotografija sa aerodroma u Džakarti na kome je postavljen bilbord sa slikama srpskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.