Nikolić sa udruženjima izbeglih

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa udruženjima izbeglih

Predsednik Tomislav Nikolić najavio rešavanje problema izbeglih i raseljenih, vezanih pre svega za imovinska i stečena prava, ali i pitanja nestalih.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će, u saradnji sa izbegličkim organizacijama, raditi na postizanju sporazuma sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom zbog rešavanja problema u vezi sa njihovim imovinskim i stečenim pravima.

U razgovoru sa predstavnicima nekoliko udruženja izbeglih i raseljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lica koja deluju u Srbiji Nikolić se zauzeo i za rešavanje problema nestalih lica kojih u Hrvatskoj ima 2.000, u Bosni i Hercegovini 10.000, a u južnoj srpskoj pokrajini 900, saopštila je Pres-služba predsednika.

Nikolić je tom prilikom ukazao da se u prethodnom periodu državne vlasti nisu ozbiljno potrudile da reše ključne probleme sa kojima se izbegle i raseljene osobe suočavaju.

Predstavnici udruženja izbeglica istakli su da su ohrabreni rešenošću predsednika da se izbeglim i raseljenim licima pomogne u rešavanju problema.

To se, kako su rekli, najbolje vidi po tome što je do ovog sastanka došlo već na njihovu prvu molbu, dok je za vreme mandata prethodnog predsednika Republike poslato 11 dopisa koji su ostali bez odgovora, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pomoć izbeglima u rešavanju problema

Izvor: RTS, 03.Avg.2012

Predsednik Tomislav Nikolić najavio rešavanje problema izbeglih i raseljenih, vezanih pre svega za imovinska i stečena prava, ali i pitanja nestalih...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će, u saradnji sa izbegličkim organizacijama, raditi na postizanju sporazuma sa Hrvatskom i Bosnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.