Nikolić sa predstavnicima Kine o Koridoru 11

Izvor: Blic, 17.Sep.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa predstavnicima Kine o Koridoru 11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11, mogućnosti ulaganja sredstava u srpsku poljoprivredu i o izgradnju Hidrocentrale "Đerdap 3".

Nikolić je sa delegacijom Kine razgovarao o finansiranju Koridora 11 kroz ugovor o koncesiji i mogućnostima da ta zemlja finansira uređenje desne obale Dunava i otvaranja bescarinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zone, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Koridor 11 trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju trasom Temišvar– Beograd–Bar–Bari.

Kinezi su zainteresovani za izgradnju poprečnog autoputa Pojate – Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala više od 400 miliona evra.

Kineski premijer Ven Điabao je u aprilu objavio da je Kina izdvojila 10 milijardi dolara za podršku zajedničkim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Povezane vesti: Mikić sa kineskim predstavnicima o Koridoru 11 Mrkonjić: Koridori dobro rade; Ilić: Nema građevinske dozvole Kinezi ponudili kredit od 2,5 milijarde evra za izgradnju Koridora 11 Uskoro gradnja Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke Sutra otvaraju još dvadeset kilometara autoputa na Koridoru

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić sa predstavnicima Kine o Koridoru 11

Izvor: YU-Build.rs, 18.Sep.2012, 12:29

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je juče sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11, mogućnosti ulaganja sredstava u srpsku poljoprivredu i o izgradnju Hidrocentrale "Đerdap 3".

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.