Nikolić sa liderima regiona u Cavtatu i Dubrovniku

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa liderima regiona u Cavtatu i Dubrovniku

DUBROVNIK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće danas u Cavtatu poslovnom skupu "Samit 100" biznis lidera jugoistočne Evrope, a sutra će, u Dubrovniku, učestvovati na sastanku šefova država regiona, učesnika "Brdo-Brioni" procesa.Na plenarnom panelu poslovnog skupa "Samit 100" biznis lidera jugoistočne Europe "Dogovor za novo doba" u Cavtatu, učestvuju šefovi država jugoistočne Evrope, koji bi, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je predviđeno, trebalo i da se obrate javnosti.Sutrašnji sastanak šefova država jugoistočne Evrope, učesnika "Brdo-Brioni" procesa, nastavak je njihovog strateškog dijaloga, koji je u tom formatu počeo pre godinu dana, kada je Hrvatska postala članica EU, a nastavljen je sastankom sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom 25. jula 2013. na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.Na ovogodišnjem skupu šefova država jugoistočne Evrope kao gošća će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel, saopšteno je u Zagrebu.Na sastanku u Dubrovniku, pored predsednika Nikolića, učestvuju i predsednici Hrvatske, Slovenije, Srbije, Albanije, Crne Gore, Makedonije, sva tri člana Predsedništva BiH i kosovska predsednica, navedeno je u saopštenju kancelarije hrvatskog predsednika.Na skupu će učestvovati i državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir, u ime predsednika Francuske, kao i evropski komesar za energetiku Ginter Etinger.Teme ovogodišnjeg sastanka su politička situacija i odnosi u regionu, nastavak politike proširenja EU, ključni infrastrukturni projekti u ovom delu Evrope, uključujući završetak jadransko-jonskog autoputa i železnički koridor, kao i energetska politika, piše u saopštenju.Predsednici Hrvatske i Slovenije, Ivo Josipović i Borut Pahor, dočekaće šefove država ispred Kneževog dvora u Dubrovniku, posle čega će biti održan plenarni sastanak, po čijem su završetku predviđene izjave za novinare Josipovića i Merkelove.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Dubrovniku sutra sastanak lidera regiona i Angele Merkel

Izvor: Blic, 14.Jul.2014

Zagreb/Dubrovnik - Predsednici država Jugoistočne Evrope sastaju se sutra u Kneževom dvoru u Dubrovniku na godišnjem sastanku na kojem će učestvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel...Reč je o nastavku dijaloga lidera regiona, u okviru procesa Brdo-Brioni, koji je u tom formatu počeo u Zagrebu...

Nastavak na Blic...

Nikolić sa liderima regiona u Dubrovniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2014, 03:06

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće danas u Dubrovniku na sastanku šefova država regiona, učesnika Brdo-Brioni procesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Merkelova danas dolazi na sastanak lidera

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2014

DUBROVNIK, U Dubrovniku će danas biti održan godišnji sastanak „Brdo-Brioni procesa“ na kojem će učestvovati i njemački kancelar Angela Merkel.  Na sastanku učestvuju regionalni lideri, a teme su politička situacija ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.