Nikolić sa čelnikom organizacije “SOS Dečja sela”

Izvor: RTS, 24.Jun.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa čelnikom organizacije “SOS Dečja sela”

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa Sidartom Kaulom, predsednikom Generalne skupštine Međunarodne organizacije “SOS Dečjih sela” o razornom uticaju svetske ekonomske krize na instituciju porodice.
Predsednik Nikolić je istakao da građani Srbije veliku pažnju posvećuju podizanju i vaspitanju dece i da postoji gotovo kultni odnos prema porodici, saopšteno je iz Službe za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnju sa medijima predsednika Republike, prenosi Tanjug.

"Nažalost, trka za novcem, karijerom i konstantna neizvesnost se odražava i na porodicu", naglasio je Nikolić i dodao da je odlazak mladih u inostranstvo i porast razvedenih brakova doveo do krize u porodici.
"Ekonomska kriza se snažno odrazila na mlade i država se trudi koliko može da pomogne, ali to često nije dovoljno. "Dečje selo" u Kraljevu, koje je deo organizacije "SOS Dečja sela", se stara o nezbrinutoj deci na konzervativan i inkluzivan način i to je veoma pohvalna inicijativa", rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije je reako da je to dobar primer u koji bi trebalo uključiti i druge lokalne samouprave.
Predsednik organizacije "SOS Dečja sela" Sidarta Kaul je rekao da se ta organizacija stara o preko milion dece širom sveta.
"Ekonomska kriza je uzela danak u najranjivijoj populaciji i broj dece bez roditeljskog staranja širom sveta je u porastu", naglasio je Kaul.
On je dodao da projekat "Dečje selo" u Kraljevu koje je otvorio predsednik Nikolić veoma uspešan i da problemi mladih sa kojima se Srbija suočava predstavljaju globalni fenomen.
"Mi se trudimo da naučimo decu da poštuju svoje vrednosti i kulturu, ali isto tako da poštuju druge i učimo decu da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv", naglasio je Kaul i zahvalio Nikoliću na svemu što je učinio u realizaciji projekta.
 
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Država se trudi da pomogne deci i mladima

Izvor: Akter, 24.Jun.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predsednikom Generalne skupštine Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela Sidartom Kaulom..Nikolić i Kaul razgovarali su o porastu broja dece bez roditeljskog staranja i načinu da im se pomogne..."Ekonomska kriza se snažno odrazila na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.