Nikolić sa Taninom: Važno da KiM ostane u vrhu prioriteta UN

Izvor: RTS, 09.Feb.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Taninom: Važno da KiM ostane u vrhu prioriteta UN

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa šefom Unmika Zahirom Taninom istakao da je veoma važno da Kosovo i Metohija ostane u vrhu prioriteta Ujedinjenih nacija kako bi se održala stabilnost i sprečilo da određene situacije prerastu u krizu.
"Mi pregovaramo sa Prištinom, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropska unija potpuno na njihovoj strani, međutim svima treba da bude jasno da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Sa druge strane, očekujemo da Priština pokaže spremnost da poštuje zakone i da primeni dogovoreno, a pre svega Zajednicu srpskih opština", naglasio je predsednik Nikolić.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da Kosovo i Metohija ostane u vrhu prioriteta Ujedinjenih nacija, zato što i dalje "ulažemo velike napore da zadržimo stabilnost i ne dozvolimo da određene situacije prerastu u krizu", saopštila je pres-služba predsednika.
Nikolić je rekao da je zahvalan na objektivnom i nepristrasnom mandatu Unmika i ponovio je stav o važnosti uloge Unmika na Kosovu i Metohiji, dodavši da očekuje da će obim i broj pripadnika te organizacije ostati nepromenjen.
Nikolić je dodao da je zadovoljan što se redovno podnose izveštaji u Savetu bezbednosti UN i rekao da to doprinosi uvidu međunarodne zajednice u dešavanja na Kosovu i Metohiji.
Tanin je zahvalio Nikoliću na snažnoj podršci toj organizaciji i rekao da se ta organizacija trudi da svi izveštaji budu izbalansirani i objektivni.
"Mi smo puno radili na terenu, pružajući podršku institucijama", naglasio je Tanin i dodao da će izveštaj biti od velike koristi čitavoj međunarodnoj zajednici. Dodao je da očekuje da će aktivnosti UNMIK-a ostati neizmenjene, kao i mandat te organizacije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.