Nikolić sa Čepurinom: Srbija želi više ruskog kapitala

Izvor: Press, 22.Sep.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Čepurinom: Srbija želi više ruskog kapitala

Nikolić je naveo i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim.
Foto: Tanjug/AP
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin sa predstavicima najvećih ruskih kompanija u Srbiji konstatovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su danas da je obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine značajno povećan i da ga treba održati.
 
Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Nacionalnog saveta, Nikolić je ocenio da su odnosi Ruske Federacije i Srbije na izvanrednom nivou i dodao da mu je želja da i iekonomski budu podignuti na isti nivo.
- Obim srpskog izvoza u prvih sedam meseci ove godine je značajno povećan i taj trend želimo da održimo. Interesuju nas novi projekti, mogućnosti i planovi poslovanja Ruske Federacije u Srbiji. Srbija je zainteresovana za veće prisustvo ruskih firmi i ruskog kapitala, a posebno nam je važno da predstavnici kompanija u oblastima visokih tehnologija dođu u Srbiju koja za njih već priprema industrijske zone - naveo je Nikolić.
Naveo je i da će Nacionalni savet i Vlada Srbije učiniće sve da poslovno okruženje u Srbiji za ruske kompanije učini stabilnim i predvidivim.
- Cilj nam je da na osnovu pozitivnog poslovanja vaših kompanija u Srbiji, na naše tržište dođu novi ruski investitori i nove ruske firme - rekao je Nikolić.
Ambasador Čepurin je istakao da Ruska Federacija doživljava ekonomski rast i da će se u budućnosti posebna pažnja posvetiti digitalizaciji ekonomije, energetici kao i saobraćajnoj mašinogradnji.
- Robna razmena sa Srbijom raste, interes nam je da posebno proširimo saradnju u oblasiti železničkog saobraćaja, da Srbija postane deo velikih projekata. Za ruske kompanije i srpske privrednike je veoma bitna struktura mehanizma saradnje kako bi naše trgovinske odnose čekala dobra budućnost - naveoje Čepurin.
 
 
 
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.