Nikolić s potpredsednikom Huaveija

Izvor: RTS, 13.Jul.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić s potpredsednikom "Huaveija"

Srbija je stvorila poslovni ambijent za koji smatra da mnogo toga može da ponudi investitorima iz celog sveta, istakao je predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije "Huavei", koju je predvodio potpredsednik kompanije Vang Čengdong.
Nikolić je istakao da kineske kompanije već učestvuju u velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << infrastrukturnim projektima u našoj zemlji, što svakako treba da se nastavi. Bilo bi jako korisno za obe strane ukoliko bi kineske kompanije odlučile da investiraju i u srpsku proizvodnju", dodao je Nikolić, prenosi Tanjug.

Nikolić je dodao da bi za "Huavei" možda bilo interesantno da razmisli o izgradnji svog IT centra na teritoriji Srbije, koja, kako je naveo, za to ima mogućnosti i izvanredne kadrove, školovane u našoj zemlji i inostranstvu.
Potpredsednik kineske kompanije Vang Čengdong je predlog predsednika Nikolića ocenio kao ideju o kojoj "Huavei" već neko vreme ozbiljno razmišlja.
Čengdong je upoznao predsednika Srbije o potencijalima kompanije "Huavei tehnolodžis" i izrazio veliko interesovanje za dugoročno poslovanje svoje kompanije u našoj zemlji.
Čengdong je rekao da je zahvalan za odlične odnose koje kompanija "Huavei" ima sa našom državom i istakao da je njegova želja da, kroz partnerski odnos sa Republikom Srbijom, doprinese razvoju domaće privrede, navedeno je u saopštenju predsednikove Službe za informisanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić s potpredsednikom kineske kompanije Huavei

Izvor: Press, 13.Jul.2015

Srbija je stvorila poslovni ambijent za koji smatra da mnogo toga može da ponudi investitorima iz celog sveta, istakao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom kineske kompanije Huavei, koju je predvodio potpredsednik kompanije Vang Čengdong. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.